Compliance Officer

Compliance Officer

Toezicht op regelgeving: de compliance officer

Sinds de invoering van de WTA in 2006 heeft menig accountantspraktijk een nieuwe functie ingesteld, de compliance officer. Kantoren mét en zonder AFM vergunning zijn ertoe overgegaan het toezicht op de naleving van externe en interne regelgeving aan specifiek één van de accountants toe te vertrouwen. Bent u de compliance officer die de compliance en kwaliteitsbeheersing binnen het kantoor moet waarborgen? En vindt u het soms lastig te bepalen hoe dit vorm te geven?

NovigoAccountantsadviseurs helpt kantoren en compliance officers bij de invulling van hun taak. Met praktische tips en specialistische kennis op het gebied van regelgeving en naleving. Ook als u de compliance functie van uw kantoor liever door een externe partij laat vervullen bent u bij ons aan het juiste adres.

Kwaliteitsbeheersing

Als compliance officer bent u verantwoordelijk voor o.a. de kwaliteitsbeheersing. Conform de normen voor beroepsuitoefening is een stelsel van kwaliteitsbeheersing opgezet voor het continu kunnen blijven bieden van optimale kwaliteit. De continu veranderende regelgeving kan het lastig maken om hier een goede grip op te krijgen. NovigoAccountantsadviseurs helpt u graag met de verdere structurele optimalisatie van uw organisatie. Lees hoe onze adviseurs u bij kunnen staan (kwaliteitsbeheersing).

Cursus Compliance Officer

Wij kunnen tevens een cursus Compliance Officer in de praktijk voor u verzorgen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.